Klikk deg inn på www.TuristplanNorge.no


17.01.2012 Garantert skiføre?
De gode gamle skiturene med lett ryggsekk, kakao, Kvikk-lunsj og appelsin kommer tilbake! Den yngre generasjonen er i ferd med å trykke langrennssporten til sitt bryst, takket være fremragende innsats fra de norske topputøverne i langrenn. Man kan vel si at Petter Northugs spillopper har bidratt til å gjøre langrennssporten et hakk cool'ere enn for et par år siden - i hvert fall sett med ungdommens øyne!
Altså, lengselen etter de gode skiturene er her, - men skiføret på lavlandet hittil i år har vært temmelig bedrøvelig, og det ser ut til å vedvare. Dårlig skiføre gjør at man må frem med klister i ulike former, og det er veldig lett å smøre feil, og en søndagstur på feilsmurte ski kan ødelegge motivasjonen for lang tid - spesielt for de yngste!

Alpinanleggene med sine snøkanoner kan faktisk garantere snø, men går det an å garantere skiføre for «bortover-ski» også? Flere av TuristplanNorge's reisemål frister med muligheter for turer med tur- og langrennsski i fine, oppkjørte, merkede løyper. Når man kommer opp i høyden i fjellområdene så er det faktisk noen som reklamerer med garantert skiføre, kanskje med litt humor bak? Når du søker her på TuristplanNorge.no kan du legge på -ski etter reisemålet og finne overnattingssteder som fremhever skiturer som et av sine fortrinn, f.eks. slik:

valdres -ski
filefjell -ski
geilo -ski

Selv om store deler av landet opplever mildværsrekorder, så er det stor sjanse for at ditt overnattingssted faktisk KAN garantere skiføre akkurat den helgen du ønsker å ta med familiens yngre garde på gammeldags skitur - og kanskje kan skiene settes inn med blå voks i stedet for alt klistersølet.


17.01.2012 Hyttekos når bjørnen sover...
Hva er vitsen med å tilbringe helgen i hytte nå midt i mørketiden? Mørket kryper jo på allerede i 3-tiden. Alpinbakkene stenger tidlig og sollyset er så kortvarig at det ikke bryter gjennom kuldelaget!

Det er nå, midt på vinteren, at den gode, tradisjonelle og svært norske hyttekosen kan nytes i fulle drag! Pizza og Taco smaker best rundt et hyttebord med levende lys, levende ild på peisen, god drikke i glassene, utsikt til snødekte, trolske graner og dansende nordlys på himmelen. Soving er en vesentlig del av hyttekosen om vinteren. Når vær og vind lager lyder langs hytteveggen, sover man godt.

La formålet med hytteoppholdet midtvinters være det samme som bjørnen har når den går til sitt hi: Holde varmen, sove og få tiden til å gå mot lysere tider. Kanskje lunte rundt utendørs en liten tur før man returnerer til det varme hiet. Trå varsomt - husk at bjørnen sover!

På TuristplanNorge.no finner du tilbydere av gode vinterhytter som ligger tett innpå naturen ikke alt for langt unna der du bor. Vi vet at det finner gode tilbud nå i januar! Klikk deg inn på hjemmesidene for å studere romplan og interiørbilder - flotte steder å gå i hi for en helg midt på vinteren!

Bruk følgende søkeuttrykk:

Hyttegrend
Hytteutleie
Hytteutleige
Hytter


17.01.2012 Følg med på varsellampene!
Å reise i Norge innebærer ofte bilkjøring - ofte over lange avstander - svært lange avstander. Da er det viktig å følge med på varsellampene slik at man ikke går tom for spylevæske eller bensin og at oljetrykket og kjølevæsketemperaturen holder seg der de skal være. Dersom sjåførens blodsukkernivå synker, eller trettheten kommer sigende på, er varsellampene som følger:

Du blir sulten
Du irriterer deg over trafikken eller passasjerene
Du mister konsentrasjonen
Du feiloppfatter vegen og/eller trafikksituasjoner
Du holder ujevn fart og kjører vinglete
Du blir urolig og tar deg til ansiktet
Du småfryser


Vi har klippet ut noen av punktene fra Statens vegvesens Stopp-og-sov kampanje som ble startet høsten 2009. Budskapet er (sitat) at det eneste som hjelper mot tretthet er å stoppe og sove. En 15 minutters "powernap" er nok til at kroppen henter seg inn igjen slik at du kan kjøre videre en stund til før neste hvil.

Trettheten kan komme snikende og kan være vanskelig å forutse. Siste natt man tilbrakte hos venner eller familie på den harde og ukomfortable sovesofaen kan vise seg å straffe seg på hjemveien i en monoton
bilkolonne langs en mørk riksveg. Snorkelydene fra passasjersetet hjelper heller ikke særlig meget på tretthetsfølelsen!

Ved å forberede seg kan man forebygge at varsellampene skal begynne å lyse. Fyll helt opp med spylevæske før turen. Peil oljen og sjekk at du har nok kjølevæske. Sett opp en reiseplan som omfatter steder der dere
kan ta pauser. Å sette opp delmål for turen bidrar til å gjøre turen kortere ved at man hele tiden fokuserer på et stoppested som ikke ligger så fryktelig langt unna, i stedet for det som ligger 5 timer unna.

Baconpølse og cola på bensinstasjonen er bedre enn ingenting, men hvorfor ikke gå for noe bedre? Langs hovedvegene ligger det flere gode spisesteder - mange med lange tradisjoner for å tanke opp landevegsfarende. Står det vogntog utenfor, vet du at maten og servicen er god! Det går også an å ta små avstikkere inn til sentrum der vegen er lagt utenom. Her kan man finne enda større utvalg av restauranter og servicetilbud. Stoppestedene kan du sjekke ut her på TuristplanNorge.no.

God reise!